SO 22000:2018, bir gıda güvenliği yönetim sistemi için gereksinimleri belirler. Bir kuruluşun, gıda güvenliğini sağlamak ve gıda güvenliği tehlikelerini kontrol etme yeteneğini göstermek için ne yapması gerektiğini ortaya koyar.
Gıda zincirindeki büyüklüğü veya konumuna bakılmaksızın herhangi bir kuruluş tarafından kullanılabilir
ISO 22000:2018, tüm gereksinimleri tanımlıdır. Boyut ve karmaşıklık ne olursa olsun gıda zincirindeki tüm kuruluşlar için geçerli olması amaçlanmıştır. Doğrudan veya dolaylı olarak dahil olan kuruluşları arasında, bunlarla sınırlı olmamak üzere, yem üreticileri, yabani bitki ve hayvan hasatçıları, çiftçiler, gıda bileşen üreticileri, gıda üreticileri, perakendeciler ve gıda hizmet sunucuları, Catering hizmetleri, temizlik hizmetleri ve sanitasyon hizmetleri, nakliye, depolama ve dağıtım hizmetleri, Ekipman tedarikçileri, temizlik ve dezenfektanlar, ambalaj malzemeleri ve diğer gıda ile temas eden malzemeleri kapsar.
Danışmanlık sürecimiz aşağıdaki adımlarda gerçekleştirilir.
ISO 22000 Temel Eğitimi
ISO 22000 GGYS Standardı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler.
Süresi : 1 Gün
ISO 22000 İç Denetçi Eğitimi
Firmalarda ISO 22000 GGYS Standardını uygulamakla ve iç denetimleri yapmakla görevli personel.
Süresi : 2 Gün
ISO 22000 Baş Denetçi Eğitimi
Uluslararası yeni bir meslek edinmek isteyenler, ISO 22000 GGYS standardı konusunda uzmanlaşmak isteyenler.
Süresi : 5 Gün
ISO 22000 İç Denetim Hizmeti
Firma süreçlerinizin ISO 22000 GGYS Standardı, gıda mevzuatları ve kurumsal yönetim gereksinimleri süzgecinden geçirilerek raporlanması.
ISO 22000 Belgelendirme Ön Denetim Hizmeti
Üçüncü taraf denetimi öncesinde firmanızın denetime hazır olma durumunu ölçmeye dayalı kapsamlı bir doğrulama denetimidir.